ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » מה צריך לדעת על תהליך סיום עבודה של מטפלת סיעודית

מה צריך לדעת על תהליך סיום עבודה של מטפלת סיעודית

לא פעם אנחנו נאלצים להכריז על סיום עבודה של מטפלת סיעודית בגלל חוסר התאמה, אי שביעות רצון או לעיתים רצונה של העובדת עצמה להמשיך הלאה. חשוב להכיר את התהליך המלווה את סיום העבודה ולדעת אילו זכויות סוציאליות מגיעות לעובדת.

סיום עבודת מטפלת

במאמר זה ננסה לענות על השאלות הנפוצות בנושא זה.

מה לעשות כשהמטפלת מודיעה על רצון לסיים את עבודתה?

מטפלת סיעודית יכולה להחליט שהיא רוצה לסיים את עבודתה. בהסכם העבודה המוקדם שלה כתובים התנאים בהם היא יכולה לעשות זאת. ראשית, עליה להודיע על רצונה להתפטר ולתת התראה מוקדמת לכך.

לפי החוק עובדת זרה שעבדה בבית במשך 3 חודשים, צריכה לתת התראה של שבוע ימים. החל מהחודש הרביעי ועד לחצי שנה – עליה להודיע על התפטרותה ולתת התראה של שבועיים לפחות. עד לסוף שנתה הראשונה – יש להודיע ולתת התראה של 21 יום ואילו לאחר שנה עליה לתת התראה של חודש אחד.

לאחר שהודיעה על התפטרותה, מטפלת סיעודית שהיא עובדת זרה צריכה לדווח לרשות האוכלוסין וההגירה, שם יספקו לה אשרה זמנית למציאת עבודה חדשה.

המטפלת החליטה לעזוב, אילו תשלומים מגיעים לה?

מטפלת סיעודית שמחליטה לעזוב מקבלת את כל הזכויות שצברה במהלך זמן עבודתה, למשל ימי חופש שלא ניצלה, הבראה, פנסיה ומשכורת אחרונה. במידה והעובדת עזבה את העבודה ברצונה ללא סיבה בריאותית, היא איננה זכאית לפיצויים.

החלטנו לפטר את המטפלת. מה צריך לדעת לפני?

הליך הפיטורין של מטפלת סיעודית שהיא עובדת זרה מתנהל במקביל לתהליך הפיטורין של כל עובד בישראל ועלינו לבדוק היטב מהם חוקי העבודה בתחום. אם החלטתם לפטר ולהחליף מטפלת סיעודית, אתם חייבים להודיע על כך ולתת לעובדת התראה. תחילה יש להודיע לחברת כוח האדם או חברת הסיעוד שסייעה לכם למצוא את המטפלת.

לאחר מכן, מתקיים שימוע פיטורין במהלכו מיידעים את העובדת כי יש צורך להפסיק את העבודה שלה. השימוע צריך להתקיים לפי לוח הזמנים הנהוג כחוק. כלומר – עליכם לתת לעובדת התראה של יום על כל חודש עבודה במידה ועבדה אצלכם עד חצי שנה.

במידה ומדובר במטפלת סיעודית שעבדה בבית במשך חצי שנה ויותר, יש לתת לה התראה של שישה ימים ועוד יומיים החל מהחודש השביעי, על כל שנה שעבדה. אם המטפלת עבדה אצל המשפחה מעל לשנה, יש לתת התראת פיטורין של חודש.

מטפלת סיעודית שפוטרה מקבלת את כל הזכויות הסוציאליות על פי חוק – פיצויי פיטורין, ימי חופשה, פנסיה, הבראה וכדומה.

לאחר שהושלם תהליך הפיטורין, כדאי לפנות לחברת הסיעוד ולבדוק כיצד מוצאים מחליפה למטפלת ומה התהליך אל מול שלטונות ההגירה ומנהל האוכלוסין בישראל, על פי אישורי העבודה שניתנו לעובדת.

פיטורין ועזיבה של מטפלת סיעודית מטלטלים את המשפחה וגם את סדר יומה של העובדת, כדי להקל על שני הצדדים בתהליך מומלץ לבדוק מראש מה עליכם לעשות ולפעול לפי הכללים הנהוגים בחוק. 

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *