ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » לקראת ליל הסדר – איך עוברים את ארוחת החג הארוכה בשיא הנוחות?

לקראת ליל הסדר – איך עוברים את ארוחת החג הארוכה בשיא הנוחות?

ליל הסדר הוא הזדמנות של כל קשיש או חולה סיעודי להנות בחיק המשפחה. זה הזמן לראות את כל הנכדים, האחים, הילדים ובני המשפחה האחרים, לאכול טוב, לשמוח ולהרגיש חלק.

ובכל זאת, קשיש שמקבל עזרה סיעודית סובל בדרך כלל מקשיים בתנועה ולעיתים גם בעיות בריאותיות מהותיות יותר – אז איך אפשר להקל עליו לעבור את הארוחה הארוכה הזו, שמתחילה מתישהו בערב ויכולה להיגמר גם לפנות בוקר?

ליל הסדר עם קשיש סיעודי

לשנות את סדר היום כדי לצבור שעות מנוחה

רוב הקשישים שנעזרים במטפלת סיעודית רגילים לסדר יום מסוים שכולל מנוחה בשעות מסוימות, ארוחות מסודרות ופעילויות שונות. ביום המקדים לליל הסדר וביום הסדר עצמו כדאי לנוח קצת יותר, לצבור אנרגיות וכוחות ולהגיע לארוחת הערב לאחר שינת אחר צהריים נעימה.

דאגו למקום ישיבה נוח עבור הקשיש

כולנו מכירים את הסידור הקלאסי של שולחן ליל הסדר. כסאות שולחן האוכל, קצת כסאות פלסטיק, שרפרפים וכסאות הגינה, הכל מתנקז לשולחן הארוך.

קשיש שמקבל עזרה סיעודית מתקשה בדרך כלל לשבת לאורך שעות על כסא קשה ולא נוח. לכן, הקדישו מחשבה למקום הישיבה שלו, צרו עבורו מקום ישיבה נוח שקל לשבת עליו ותומך בגוף לאורך הארוחה.

קחו הפסקות בין המנות ובין חלקי ההגדה

כדי לאפשר מרווח נשימה ולעבור את הסדר בצורה הנעימה ביותר כדאי לקחת הפסקות קצרות בין מנה למנה ובין חלקי ההגדה.

קשיש סיעודי מתקשה לעיתים לשמור על ריכוז לאורך זמן וצריך לנוח, אפילו לכמה דקות, לפני שהמסיבה מתחילה מחדש. אם הקשיש במשפחתכם מקבל עזרה סיעודית, תוכלו לבקש מהמטפל לקחת את הקשיש לשבת בפינה שקטה, לנוח במשך כמה דקות ולהירגע.

הכינו אופציות בריאות למאכלי החג

קשישים רבים צריכים להקפיד על התזונה שלהם ולשמור על רמות הסוכר, הנתרן והשומן בגלל בעיות של לחץ דם, סכרת ועוד. מטפל המתמחה בעזרה סיעודית ומלווה את הקשיש ידע מה אמור הקשיש לאכול ויוכל לפקח על התזונה שלו במהלך היומיום.

בארוחת החג, גם המשפחה המארחת צריכה לגלות אחריות ולהציע אופציות בריאות שיאפשרו לקשיש לשמור על הבריאות ועל התזונה המתאימה לו.

היו קשובים למצב הרוח

קשיש סיעודי מתקשה כאמור לעמוד בשעות הארוכות של ליל הסדר. כדאי להיות קשובים למצבו, לראות מתי הוא צריך מנוחה, מתי כבר הגיע הזמן לקחת אותו הביתה או לאפשר לו לפרוש מארוחת החג ולא לגרום לו להרגיש לא בנוח על כך שהוא עושה זאת.

באמצעות עזרה וטיפול סיעודי מקצועי, אפשר לספק לקשיש את הסיוע והפיקוח במהלך החג ובכל ימות השנה. מטפל צמוד שדואג שהוא יוכל להרגיש בנוח מאפשר לכם כמשפחה לחגוג את ערב החג שצורה הכי נעימה ונוחה לכולם ולשתף את הקשיש הסיעודי בתוך החגיגה המשפחתית.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *