ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » כיצד מתמודדים עם אובדן חברים ובני משפחה בגיל השלישי?

כיצד מתמודדים עם אובדן חברים ובני משפחה בגיל השלישי?

אחת התופעות העצובות ביותר שמלוות קשישים היא הפרידה מאנשים אהובים. חברים, בני משפחה מבוגרים, אחים ובני דודים, שהגיעו כבר לגיל מבוגר והלכו לעולמם. כיצד מתמודדים עם אובדן חברים ובני משפחה בגיל השלישי ואיך מלווים את הקשיש בדרך הלא פשוטה הזו?

לצד הליווי הצמוד של שירותי סיעוד, במסגרתם דואגים לאיכות חייו של הקשיש ולרווחתו היומיומית, יש עוד כמה גורמים מסייעים שיכולים לטפל בצד המנטלי והרגשי ולהקל על התקופה הקשה הזו.

שירותי סיעוד

טיפול בדכאון

את האובדן הזה של חברים ובני משפחה מלווה באופן טבעי תקופת דיכאון. לא כל הקשישים יסבלו מדכאון, אבל לפעמים המאורע הקשה הוא טריגר להבנת המצב הכללי. הדכאון נובע לא פעם לא רק מהפרידה עצמה, אלא גם מההכרה שהמצב של הקשיש עצמו אינו טוב וגם הוא מתקרב לסוף ימיו. המחשבות מתרוצצות, הקשיים הפיזיים מגבירים את התסכול ולכן דכאון הוא תופעה מאד מוכרת.

טיפול בדכאון בא לידי ביטוי בכל מיני דרכים, בין היתר אפשר לטפל בדכאון באמצעות טיפול אצל מומחה התנהגותי, מלווה רגשי וגם באמצעות טיפולים משלימים, לצד ביקור קבוע אצל פסיכולוג או פסיכיאטר. כדאי לבחור דווקא במטפלים שמתמחים בטיפול בקשישים. אם יש שירותי סיעוד שמעורבים בטיפול בקשיש, כדאי להנחות את המטפל לשים לב לתופעות ולנורות אדומות.

פסיכולוג ופסיכיאטר גריאטרי

יש אנשי מקצוע שמתמחים בטיפול רגשי בקשישים ויכולים להיות לעזר רב בתקופות קשות כאלו. פסיכיאטר גריאטרי יכול ללוות את הקשיש ולהקל עליו גם במתן תרופות שישפרו את מצב רוחו ואילו פסיכולוג מספק את המקום הנעים והנכון לחלוק בו את הרגשות ולהוציא החוצה את הקשיים.

לא פעם דווקא שירותי סיעוד מספקים תמיכה בכל הקשור לשיתוף רגשות כאשר הקשר עם המטפל הופך לקרוב וצמוד והקשיש לפעמים מרגיש שהוא האדם הנכון לשתף. עם זאת, חשוב להנחות את המטפל הסיעודי לשתף גם את בני המשפחה בכל פעם שמתעורר איזה קושי. בכל מקרה מומלץ לערב בעל מקצוע.

תמיכה של בני המשפחה

הילדים והנכדים הם לא פעם מקור לשמחה ולאושר אצל הקשיש ולכן חשוב שדווקא בתקופות קשות הם יהיו לצדו. ביקורים קבועים, שיחות פתוחות ואווירה משפחתית יכולים לשפר את הרגשתו של הקשיש ולהראות לו שיש עוד תועלת ומשמעות לחיים שלו, שהחיים בעצם נמשכים גם לאחר שנפרדים מאדם קרוב ואהוב.

התמיכה המשפחתית היא חיובית וטובה, אבל חשוב לדעת שלא תמיד אפשר להחליף אותה בטיפול מקצועי או בליווי של איש מקצוע ולכן כדאי לערב את כל הגורמים במצב הנפשי של הקשיש ובתקופה הקשה.

אם אתם עובדים עם חברת שירותי סיעוד כדאי לעדכן גם את הצוות שמלווה את המשפחה בנעשה והוא יוכל לעזור בהנחיית העובד הסיעודי שמטפל בקשיש.:

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *