ממש כמו חברות שנרקמת בין אנשים ומציתה אמונה חדשה ושמחה אצל כל אחד מהם, כך גם החיבור בין קשישים ומטפלות סיעודיות – כשהוא נעשה בצורה טובה וחיובית – יכול ליצור שיפור במצב המנטלי. איך החיבור המיוחד הזה יכול לסייע לקשיש בשיפור המצב המנטלי ביומיום?
קשישים רבים מגלים שהמצב המנטלי שלהם – ובתוכו המחשבות, היכולות הקוגנטיביות ומהירות התגובה – משתנה ככל שהגיל עולה ולפעמים גם בעקבות המצב הבריאותי. החיבור הנכון עם מטפלת סיעודית שמבינה שיש קשר בין הצד המנטלי לצד הפיזי, יכול להניב הרבה טוב בהקשר הזה.
שיחות מעודדות חשיבה
השקט הזה שנובע מחיים לבד שחווים קשישים רבים יכול להשפיע לרעה על המצב המנטלי. לא רק בכל הקשור למצב הרוח, אלא גם ליכולת לנהל שיחה, לשתף, להגיד מה מטריד.
מטפלות סיעודיות שמתחברות לקשיש ומדברת איתו, מקשיבה לו ונותנת לו לבטא את עצמו יכולה לשפר את מצב הרוח שלו וגם לעודד אותו לחלוק, לשתף ולספר במילים שלו מה קורה לו, דבר שכמובן משפר את המצב המנטלי.
טיולים ופעילויות בליווי המטפלת
אחד הדברים שיכולים לשפר את המצב המנטלי הוא יציאה מהבית. כשקשיש חי לבד ולא נעזר בשירותי מטפלות סיעודיות הוא מבלה שעות ארוכות בבית, לפעמים כי פשוט קשה לו לצאת ולהתנייד מחוץ לבית בכוחות עצמו. כל זה משפיע על המצב המנטלי שלו.
כשיש מטפלות סיעודיות שדואגות לקחת את הקשיש לטיולים ופעילויות מחוץ לבית כחלק משגרת היום ונמצאת שם כדי לוודא שהכל בסדר, הקשיש יכול לנשום אוויר, לשנות אווירה, לפגוש אנשים וכך גם לשפר את המצב המנטלי.
עידוד לקריאה, לצפייה בטלוויזיה ולפעולות שמפתחות את הצד המנטלי
כשמטפלת סיעודית נמצאת עם הקשיש ודואגת למה שצריך, הוא יכול להתפנות לעסוק בדברים שמעודדים את הצד המנטלי. הוא יכול לקרוא עיתון, לצפות בטלוויזיה, לקרוא ספר או לעשות כל דבר אחר שמעודד חשיבה, ביטוי והקשבה.
מטפלות סיעודיות יכולות לעודד את הקשיש לעסוק בכל הפעולות האלו שנראות כל כך יומיומיות ופשוטות אבל לפעמים פשוט קשישים מתקשים להגיע אליהן לבד. אפילו ביקור בספרייה הציבורית ובחירת ספרים בעזרתה של המטפלת הסיעודית יכול לסייע לשיפור המצב המנטלי.
הפגת הבדידות משפרת את המצב המנטלי
אולי הדבר הכי חשוב הוא שלצד הפעולות היומיומיות שמסייעות לקשיש, מטפלות סיעודיות נמצאת שם בדרך כלל כמה שעות טובות ביממה ולעיתים גם מתגוררת בבית הקשיש. כאשר מערכת היחסים טובה ונעימה, הקשיש מרגיש שיש עוד מישהו שהוא יכול לחלוק איתו, לשתף ולהתייחס אליו.
מערכת היחסים הקבועה הזו, היומיומית, עוזרת לחדד את היכולות המנטליות, לעבוד עליהן, להאיר ולהעיר כשיש צורך לדייק אותן. בעיקר הקשיש לא מרגיש לבד, אלא שיש עוד מישהו לצד בני משפחתו שאיתו הוא יכול לדבר.