חלק גדול מהחולים הסיעודיים כבר עברו את גיל 90.
תוחלת החיים שעולה, מערכת הבריאות מתקדמת יותר ואנחנו מאריכים ימים גם כאשר בסופו של דבר קשישים רבים מתמודדים עם בעיות הגיל הרביעי, כלומר מעל גיל 90 ואפילו מעל גיל 100.
אנחנו פה בשבילכם לכל שאלה!
כיצד מתייחסת מערכת הבריאות והסיעוד לקשישים סיעודיים בגיל זה? איזה טיפול בקשישים באופן פרטי ניתן לקבל דרך תהליך קבלת הזכאות של ביטוח לאומי? על כל השאלות האלו ננסה לענות כאן.
הכל זמני – גם בגיל הרביעי
לפני הכל חשוב להבין את ההגיון מאחורי זכאות לגמלת סיעוד.
הביטוח הלאומי וחברות הביטוח הפרטיות לא מתייחסים דווקא לפרמטר הגיל כשקשיש מגיע ועובר תהליך בדיקה לזכאות. גמלת הסיעוד נקבעת על פי תוצאות בדיקות רפואיות ושיקולי הועדה, כמו גם שיקולי הביטוח הפרטי.
כדי להנות מאפשרויות טיפול בקשישים באופן פרטי או ציבורי, יש להתחיל – גם בגיל 90 – מפניה לרופא גריאטרי או פסיכוגריאטרי. התהליך הוא תהליך שבודק את המצב בו ברגע ושוקל את נושא הגמלה בראייה לטווח קצר יחסית.
הזכאות אינה קבועה ובעצם יכולה להיות זמנית לגמרי.
היא תלויה ברמת התפקוד של הקשיש.
ברוב המקרים, מכורך הנסיבות הטבעיות, קשישים מעל גיל 90 חווים החמרה במצב הבריאותי לאורך השנים ולכן יכולים להגדיל את הזכאות לגמלה, בפנייה לבדיקות תפקודיות נוספות לאורך זמן.
טיפול בקשישים באופן פרטי – מה קורה כשאי אפשר לבדוק את רמת התפקוד?
- אצל קשישים רבים בגילאים מבוגרים מאד,
היכולת לבדוק את רמת התפקוד הופכת קשה יותר גם עבור צוות הרופאים המנוסה שאחראי על הנושא מול הביטוח הלאומי.
במקרים רפואיים קשים, כאשר קשיש מבוגר לא יכול לבצע את בדיקות התפקוד, ניתן לפנות לביטוח לאומי ולבקש ויתור על ביצוע בדיקת התפקוד.
במקרה זה לרוב יש צורך בהערכה רפואית מהרופא המטפל אך הביטוח הלאומי יכול לאשר גם בלי הבדיקה את קבלת הגמלה.
חוות הדעת הרפואית היא זו שתקבע האם אותו קשיש נמצא ברמת תפקוד גבוהה או נמוכה.
הביטוח הלאומי חילק לרמות שונות את מידת התלות באנשים אחרים ולפי הרמה הנקבעת מתקבלת גמלת הסיעוד.
מהן רמות התפקוד השונות לפי הביטוח הלאומי?
- רמה 1: האדם יכול לבצע פעולות יומיומיות אך דרושה לו השגחה קבועה חלקית. ניתנת לו גמלה חלקית שמתאימה למשל לקשיש שמבלה את זמנו בבית יום לקשיש.
- רמה 2: האדם תלוי בעזרה באופן מהותי. לכן ניתנות לו 16 שעות סיעוד בבית לגמלה מלאה או 8 שעות שבועיות בגמלה מופחתת. הוא יכול לקבל 5 ימים במרכז יום לגמלה מלאה.
- רמה 3: האדם תלוי באופן מוחלט בעזרה מבחוץ. במקרה זה טיפול בקשישים באופן פרטי יינתן כהשגחה תמידית, כלומר לרוב יזדקק הקשיש לעזרה של 24 שעות על ידי עובד סיעודי. במקרים מסוימים יוכל לנצל את הגמלה לקבלת 6 ימי ביקור שבועיים במרכז יום – במקרה של גמלה מלאה או 3 ימים לגמלה מופחתת.
:[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]