בתקופת הקיץ הבאה אלינו לטובה יוצאים לא מעט עובדים במשק לחופשה שנתית, לפעמים של כמה שבועות. גם מטפלות סיעודיות פרטיות, בין אם היא עובדת זרה או אזרחית ישראלית, יכולה לבקש ולצאת לחופשה משלה.
אם יש לכם מטפלת סיעודית פרטית שהיא עובדת זרה,
חשוב שתכירו את הכללים והחוקים מאחורי החופשות המותרות לעובד על פי חוק. בנוסף, כדאי לחשוב מראש על דרכי התנהלות במהלך החופשה של העובדת, על מנת ששגרת הטיפול בקשיש או בחולה הסיעודי לא תיפגע.
אז מה אומר החוק בנוגע לחופשה שנתית?
על פי החוק במדינת ישראל מגיעה לעובד זר חופשה שנתית על פי ותק שצבר.
בשנים הראשונות עד השנה השישית לעבודתו בישראל, מגיעים לו 16 ימי חופשה שנתית או 14 ימים במידה והוא מחליט לפדות את ימי החופשה בכסף. במסגרת חישוב ימי החופשה כוללים יום מנוחה שבועי אחד בכל שבוע.
אם מטפלות סיעודיות פרטיות עובדות בישראל כבר למעלה משש שנים,
מגיעים לנם יותר ימי חופשה. בשנה השישית מגיעים לה 18 ימי חופשה ואילו בשנה השביעית כבר מגיעים לה 21 ימי חופשה בסך הכל. מטפלת סיעודית יכולה להשתמש בימי החופשה לאורך ימות השנה או לצבור כמה ימי חופשה ולבקש לנסוע לחו"ל לפגוש את משפחתה.
איך נערכים לקראת חופשה ארוכה של מטפלות סיעודיות פרטיות?
כאמור מטפלות סיעודיות פרטיות יכולות לדרוש מספר ימי חופשה לנסיעה לארץ מולדתה לביקור,
כפי שעושים רבים מהעובדים הזרים ששוהים בארץ במשך שנים. אחת השאלות הבוערות בנושא זה היא איך מתמודדת המשפחה המעסיקה במהלך החופשה, הן עם העזרה הסיעודית ושגרת הטיפול והן עם הבירוקרטיה שיכולה לספק פתרונות.
עובד זמני:
ניתן לקבל אשרה לקבלת מטפלות סיעודיות פרטיות זמניות שיחליפו במהלך הנסיעה של המטפלת הקבועה ותדאג לרצף הטיפול בקשיש או בחולה.
את האשרה ניתן לקבל בסיוע של החברה האחראית על העסקת העובדת ותוך הוצאת ויזה זמנית לעובדת מחליפה.
מחליף מטעם העובדת:
אחד הפתרונות הנוספים הוא לבקש מהעובדת עצמה שתדאג למציאת מחליפה במהלך חופשתה.
מתוך ההכרות שלה עם קהילת העובדים הזרים ומתוך הכרותה עם מטפלות סיעודיות אחרות, היא יכולה לאתר מחליפה אמינה ומקצועית שתוכל למלא את מקומה במהלך הימים שבהם היא בחופשה.
חלוקת הנטל בין בני המשפחה:
הפתרון החסכוני ביותר, אך לא בזמן שלכם, הוא חלוקת הנטל בין בני המשפחה.
לצורך כך כדי להיערך מראש ולבדוק מתי כל אחד יוכל לתרום מזמנו כדי לעבור את החופשה בשלום.
כדאי לערוך חלוקה מסודרת ולוח זמנים כדי שתוכלו לוודא שהקשיש תמיד נמצא עם מישהו שיכול לטפל בו.
העברה למוסד סיעודי לתקופה קצרה:
במקרים מסוימים, ותוך בדיקה מול מחלקות הרווחה המקומיות,
יהיה ניתן למצוא הסדר זמני בבית אבות או במוסד סיעודי. עם זאת, חשוב מאד לוודא שהקשיש יקבל שם טיפול סיעודי אישי וצמוד לפי הצרכים שלו.: