ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » כך תיערכו לחופשה עם הורה סיעודי

כך תיערכו לחופשה עם הורה סיעודי

משפחות רבות אורזות ברגעים אלו ממש את המזוודות בדרך לחופשה קיצית בארץ או בחו"ל. בחלק מהמקרים מדובר בחופשה שכוללת את המשפחה המורחבת, לעיתים גם את סבא או סבתא הקשישים.

כאשר מדובר בקשישים פעילים ובריאים מדובר בחופשה ככל חופשה אחרת, אבל מה קורה כאשר מדובר בהורה סיעודי? הנה כמה טיפים שיעזרו לכל מי שעומד לצאת לחופשה עם הורה סיעודי, לתכנן נכון וליהנות מכל רגע.

בחרו במקום נגיש

הקפידו לבחור מקום בו כולם יוכלו ליהנות יחד, כולל ההורה הסיעודי – אם מדובר במבוגר סיעודי שמשתמש בהליכון או כסא גלגלים, בחרו במקום נגיש לאנשים בעלי מוגבלויות. בכל מקרה, כדאי לבחור בבית מלון או שאין בו הרבה מדרגות, יש מעליות נוחות ורחבות, כניסות ויציאות נגישות ונגישות בחדר האוכל ובכל מקום אחר בשטח המלון. אם אתם נופשים בצימרים, כדאי לוודא שהצימרים נגישים ושאין מדרגות. חשוב לוודא כמובן שהכניסה לצימר נוחה ורחבה, במקרה שיש כסא גלגלים או הליכון. בנוסף כדאי לשאול האם מדובר במקלחת או אמבטיה נגישה לנכים.

אל תשכחו תרופות וערכת עזרה ראשונה

לרוב קשישים סיעודיים נעזרים בתרופות שהם לוקחים באופן מסודר לאורך היום, בשעות מסוימות. כדאי לדבר עם הרופא המטפל לפני היציאה לחופשה ולבדוק מהי שגרת לקיחת התרופות, האם חסר משהו בארון התרופות וצריך לחדש את המרשם, איזה כדור לוקחים מתי ואיך. במידה ויש מטפלת סיעודית שמסייעת לקשיש באופן קבוע אך אינה מצטרפת לחופשה, תוכלו לברר איתה מהי שגרת הטיפול.

קחו מהבית כל מה שעשוי להקל

כרית מיוחדת לתמיכה בגב, נעליים נוחות לאמבטיה, השמיכה האהובה, כל הדברים האלו אולי פחות דחופים לכם, אבל עבור קשישים מדובר לעיתים בפריטים שהם צריכים לידם כל הזמן כדי להקל על רגישויות, כאבים ומצב בריאותי לא תקין. בדקו אילו חפצים משמשים את הקשיש ביומיום וקחו אתכם את הפריטים החשובים, במיוחד אם אתם נוסעים לחופשה ארוכה יחסית.

בחרו חדר מלון עם דלת מחברת

ישנם מלונות שמציעים חדרים עם דלת משותפת, שמאפשרים כניסה אל החדר דרך חדר השינה בכל מצב. כדאי לבחור בחדרים כאלו כך שאתם תלונו בחדר אחד והקשיש בחדר אחר. במידה ואת החופשה מלווה מטפלת סיעודית שמתגוררת עם הקשיש, תוכלו לשכור חדר כפול עם דלת מחברת עבור שניהם. ככה תדעו שתמיד יש אוזן קשבת שנמצאת שם כדי לטפל בקשיש. 

חופשה עם הורה סיעודי

קחו מספרי טלפון של מרכזים רפואיים באזור

לא כדאי לצאת מהבית בלי רשימה של מרכזי מר"ם ובתי חולים ברחבי האזור. כדאי להיעזר בקופת החולים כדי לקבל טלפון של רופא זמין. בנוסף ודאו שאתם לוקחים את כל מה שצריך כדי שהקשיש יוכל לקבל טיפול במידת הצורך – תעודת זהות, כרטיס קופת חולים וכדומה.

חופשה בליווי מטפלת סיעודית

במקרה ויש מטפל או מטפלת סיעודיים שמסייעים לקשיש באופן קבוע ויומיומי, כדאי לשקול להביא את המטפל אתכם. זה יחסוך לכם לא מעט דאגות במהלך הלילות והמטפל יהיה שם כדי להעניק עזרה סיעודית, ולבצע את כל המטלות שהקשיש כבר רגיל שהוא מבצע ולכן לא מובך או מרגיש לא בנוח כאשר הוא עושה זאת.

לאן נוסעים ומה עושים בחופשה?

במקרה של חופשה עם קשיש סיעודי חשוב לתכנן מראש לאן הולכים, אלו אטרקציות מתאימות ונגישות ואיפה כדאי לאכול ולבלות. חשוב להשקיע מחשבה, לקחת את הזמן וליצור תוכנית שתהיה מתאימה לקשיש ולא תגרום לו להרגיש שהוא נגרר אחריכם או יוצר קושי.

תכנון מוקדם של כל אחד מהדברים האלו יוכל להפוך את החופשה המשפחתית שלכם למהנה, מגבשת ומלאה בחוויות משותפות נהדרות.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *