ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » מה עושים כאשר העובד הזר עוזב באופן מפתיע?

מה עושים כאשר העובד הזר עוזב באופן מפתיע?

עובדים זרים רבים מגיעים לארץ ומשתלבים במערך שירותי סיעוד לקשישים דרך חברות וגופים שונים. אבל מה קורה כשמשהו לא מסתדר ואותו עובד זר סיעודי עוזב באופן מפתיע? חשוב להכיר את החוק ולדעת מה עושים במקרה כזה.

מה לעשות כשהעובד עוזב

 מתי זה בעצם "באופן מפתיע"?

חשוב להבין מתי הסיטואציה פירושה עזיבה מפתיעה ומתי מדובר בעזיבה שהיא הגיונית וברורה. עובד זר אמנם מחויב להסכם עבודה, אבל בתוך ההסכם כלולים תנאים שונים שמגנים גם עליו מפני בעיות שונות.

במקרים רבים, העובד שמעניק שירותי סיעוד לקשישים מוצא את עצמו בתוך בית שלא מתאים לו – בין אם היחס אליו אינו טוב, בין אם הוא סובל מהתאכזרות ואפילו אלימות ובין אם הוא מקבל תנאים לא נאותים למחייה – כל אלו הם טריגרים עבורו להחליט לעזוב. מותר לעובד להכריז שהוא מתפטר ואינו רוצה לעבוד בבית מסוים. עם זאת, עליו לעשות זאת בצורה מושכלת, תוך הודעה מראש לחברת כוח האדם או למשפחה שמעסיקה אותו.

עובד זר אינו יכול לסיים את עבודתו אצל מעסיק כלשהו ללא הודעה מוקדמת. ובדיוק במקרה כזה, מדובר בעזיבה מפתיעה שמחייבת פנייה לגורמים שונים.

מה עושים כשהעובד הזר בורח?

במידה והעובד הזר ברח צריך לפנות קודם כל לחברה שמספקת שירותי סיעוד לקשיש ושדרכה צוות העובד אל המשפחה. יש ליידע על עזיבת העובד ולבדוק מה הצעד הבא לאחר מכן.

לרוב, יוחלט שהמטופל הסיעודי, משפחתו או החברה שמייצגת את העובד תפנה למנהל השירות לעובדים זרים במשרד הפנים. שם יש לדווח על העובד שעזב ולמסור את הפרטים השונים לגביו – למשל מספר הדרכון שלו, שמו, רישיון העבודה ותיאור של המקרה כולו. במקרים שונים יכול להיות שמשרד הפנים יבקש מסמכים נוספים.

לאחר הדיווח למשרד הפנים, ניתן לפנות שוב לחברת שירותי סיעוד לקשישים ולבקש ממנה לאתר עובד זר חדש שיוכל להחליף את העובד שעזב. בדרך כלל יש לפנות לרשות האוכלוסין לבקש היתר להבאת עובד זר חדש מחו"ל.

סימני האזהרה שמקדימים את הצעד

עזיבת עובד זר היא לרוב צעד חריג. רוב העובדים הזרים שמועסקים דרך חברות שירותי סיעוד לקשישים מבינים את הקשיים בהתאקלמות ובעבודה השוטפת בבית שאינם מכירים ועם מטופל שלוקח זמן לבסס מולו מערכת יחסים טובה. בנוסף, חברת הסיעוד צריכה לערוך סינון ולבדוק היטב איזה עובד היא מציעה למשפחה מסוימת.

עם זאת, יש כמה סימני אזהרה שאפשר לזהות ולהבין שייתכן ועומד לקרות מפנה בעלילה.

  • כאשר מערכת היחסים עם הקשיש אינה טובה מהרגע הראשון והעובד אינו מצליח לתפקד.
  • כאשר העובד מגלה חוסר רצון לטפל בקשיש או אדישות למצבו.
  • כאשר העובד מעדיף לבלות, לקחת חופשות רבות וכדומה ואינו מחויב לעבודה.

בכל מקרה כזה, חשוב לדווח לחברת הסיעוד כדי שתוכל למצוא פתרון שיתאים לכל הצדדים.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *