ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » כיצד תוכלו להקל על השתלבות המטפלת הסיעודית במשפחה?

כיצד תוכלו להקל על השתלבות המטפלת הסיעודית במשפחה?

כל שינוי בחיים עלול להביא עמו תחושות לא נעימות, לבטים וקושי בהסתגלות למצב חדש שלא הכרנו בעבר. קשישים שמתחילים להזדקק לעזרה סיעודית או אנשים אחרי ניתוח או טיפול מהותי שזקוקים לעזרה רפואית, מתמודדים עם לא מעט תחושות מבלבלות.

יחד איתם מתלבטים, מתקשים ומתמודדים גם בני המשפחה, שהמציאות החדשה מחייבת את התערבותם. עם הבחירה החשובה להיעזר בטיפול סיעודי, מגיע תהליך לא פשוט של הסתגלות שדורש הרבה גמישות ואורח רוח. 

השתלבות מטפלת סיעודית במשפחה

מדוע אנחנו מתקשים להסתגל?

מטפלת סיעודית נשכרת כדי לעזור למטופל שעבר הליך רפואי או לקשיש שזקוק כבר לסיוע סיעודי באופן קבוע, היא הוכשרה לסוג המשימות שדורש הטיפול ולכאורה, אמורה הגעתה של המטפלת למשפחה להקל על כל הגורמים ובכל זאת, עולים סביב זה לא מעט קשיים.

הקושי העיקרי הוא זה עמו מתמודד המטופל, שנאלץ להכיר בעובדה שיש פעולות ודברים שגרתיים שהיה עושה פעם באופן אוטומטי וכיום צריך עזרה וסיוע כדי לבצע אותם. זהו קושי מהותי מאד, שמשפיע על מצב הרוח ומעורר תחושות רבות ובהן תחושת אכזבה, כישלון, תלות ועוד. מסיבה זו יצטרכו המטופל וגם המטפלת לא מעט עזרה ותמיכה של בני המשפחה שמסביב, כדי ליצור את החיבור ולהקל על תפיסת השינוי.

בני המשפחה של המטופל מתמודדים למעשה עם הצורך להכניס למשפחה גורם מטפל, מקצועי, שייקח את החסות על המטופל וידאג לצרכיו. בין אם מדובר בהורה שלנו או באח, בדוד או בילד שלנו, אנחנו מתקשים לשחרר ולעיתים חושבים שאנחנו יודעים את הפתרון הברור והטבעי.

זהו למעשה תהליך של מתן אמון במישהו שאנחנו לא מכירים ואמון מעתה על הטיפול באנשים היקרים לנו. רבים מאתנו מתקשים עם התהליך הזה.

בנוסף, מתמודדת המשפחה עם השינויים שעלולים להיגרם לשגרת החיים הנוחה שהורגלו אליה

גם המטפלת הסיעודית שנכנסת מחברת סיעוד לבית חדש נתקלת בלא מעט בקשיי השתלבות. היא צריכה להכיר אדם חדש, לבצע עבורו טיפולים ומשימות שהם לעיתים לא נעימים, לקחת את הפיקוד בסביבה שאינה מוכרת לה ולהתמודד באופן המקצועי ביותר עם מגוון החששות והתחושות הקשות שעולות מבני המשפחה. 

עזרה לקשיש

איך מקלים על השתלבות המטפלת?

מכינים את המטופל מראש לקראת ההגעה: לקראת הגעת המטפלת כדאי להכין את המטופל, להסביר לו מה עומד לקרות, מה הוא יכול לבקש מהמטפלת לעשות ומה לא. חשוב להסביר למטופל מדוע הוא צריך את המטפלת, מה היא יכולה לעזור לו לעשות ואיפה היא תתרום ותקל עליו.

מחליטים על ביקורים משפחתיים בזמנים קבועים: כדי ליצור שגרה אחידה ונוחה, כדאי לבחור זמן מסויים לביקורים משפחתיים של בני המשפחה אצל המטופל. הביקור בזמן קבוע ייצור שגרה ויאפשר למטפלת לבסס את עצמה כמטפלת העיקרית בבית. בנוסף, היא תרגיש שיש בה אמון ותוכל לבסס יחד עם המטופל סדר יום קבוע ומסודר.

מזמינים את המטפלת לאירועים משפחתיים: כדי להקל על ההתאקלמות של המטפלת כדאי להזמין אותה לאירועים המשפחתיים ולא להשאיר אותה בחוץ. כך היא תרגיש שמתחשבים גם בה ומבינים את קשיי ההסתגלות האישיים שלה.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *