ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » טיפול סיעודי – מותרות או צורך חיוני?

טיפול סיעודי – מותרות או צורך חיוני?

למה זקוק האדם? יש שיאמרו כי לאהבה ולחום, יש שיאמרו כי למשפחה או לקהילה. יש שיחשבו שיותר מכל, האדם זקוק לעצמאותו ולחופש שלו, ויש שישיבו כי ליחס מכבד ולהערכה מן הסביבה.

טיפול סיעודי ללא ספק צורך חיוני

כל אלו נכונים בהחלט בנוגע לכל אדם באשר הוא, ועל אחת כמה וכמה, כאשר האדם נמצא במצב בו הוא חש חוסר ביטחון או חוסר שליטה בחייו. בסיטואציה כזו, הנובעת מגיל מופלג, מפציעה או ממחלה, האדם זקוק לאותם חום, אכפתיות, יחס מכבד ותחושת עצמאות ושליטה, יותר מבכל מצב אחר בחייו.

זו הסיבה בשלה משפחות רבות כל כך נעזרות באנשי מקצוע בתחום של טיפול סיעודי כאשר יקיריהן מתקשים לתפקד באופן מלא ותקין בכוחות עצמם. מטפל או מטפלת סיעודיים מקצועיים, מנוסים ובעלי יחסי אנוש ולב רחב, עשויים להיות קרן אור של ממש בחייהם של המטופלים ולהעניק להם את כל שהם זקוקים לו.

                                                    טיפול סיעודי

זאת ועוד, בכוחם לשפר את מצב רוחם, להפיח בהם תקווה ולעורר בהם מוטיבציה, ובכך להשפיע על מצבם הבריאותי לטובה, לשפר אותו ולעיתים אף לזרז תהליכי החלמה.

למרות כל זאת, יש הסבורים כי הסתייעות במטפל סיעודי (או מטפלת סיעודית, כמובן) הינה בגדר מותרות, מוצדקת רק במקרה של מצב סיעודי המוגדר כקשה ומיועדת רק לאלו הסובלים מחוסר תפקוד מוחלט. בשורות אלו, ננסה לתרום מניסיוננו בתחום הסיעוד ולהסביר מדוע לא כך הדברים ולמה טיפול סיעודי אינו מותרות כלל, כי אם צורך חיוני של לא מעט מטופלים.

העלאה של תחושת הביטחון של המטופל

נוכחותו הצמודה של מטפל סיעודי, הקשוב לכל צרכיו של המטופל, מסייעת משמעותית להעלאה של תחושת הביטחון שלו. לעיתים, מסוגל המטופל לבצע סדרת פעולות, כמו אכילה, לבישת בגדים, קימה מישיבה ועוד, על אף הקושי הכרוך בכך, אך חושש לעשות זאת, משום שהוא מפחד למעוד ולחוש חוסר אונים. על כן, הימצאותו של מטפל המתמחה בטיפול סיעודי שיכול לסייע לו במקרה של מעידה או חוסר הצלחה בביצוע פעולה כזו או אחרת, תאפשר לו לנסות ולתפקד עד כמה שניתן, בביטחון ומבלי לחוש חסר יכולת או מתוסכל. המטופל אינו נאלץ לחשוש מלנסות לנהל את חייו באופן הקרוב ביותר לשגרה, משום שתמיד יש לצדו איש מקצוע מיומן ואכפתי שיתמוך בו. לעיתים, די בידיעה שאנו בידיים טובות, כדי לחוש טוב יותר.

הפגה של תחושת הבדידות במהלך טיפול סיעודי

באופן טבעי, אדם שחלות עליו מגבלות גופניות שונות ואינו עצמאי לחלוטין, נפגש פחות עם אנשים ויוצא פחות מן הבית. מטפל סיעודי רגיש יודע לקחת על עצמו, נוסף על תפקידיו הרבים האחרים, גם את תפקיד האוזן הקשבת והכתף התומכת. לעיתים קרובות, נוצרים יחסי קרבה בין המטופל למטפל, וזה האחרון הופך להיות בן בית של ממש, ועונה על צרכיו הרגשיים של המטופל, לצד אלו הקשורים בתפקודו הפיזי היומיומי. נוכחותו של אדם קשוב, שניתן לדבר אתו, להיפתח בפניו ולחלוק עמו סיפורים, מחשבות ורגשות, מקלה מאוד על תחושת הבדידות והופכת את שגרת היום לנעימה יותר.

הקלה על משפחת המטופל

כשאנו אוהבים אדם, אנו רוצים להיות שם עבורו, לדאוג לכל צרכיו ולוודא שיהיה מאושר. על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בבן משפחה, למשל, הורה מבוגר. לעיתים, הצעד הנכון ביותר שנוכל לעשות על מנת לדאוג ליקירינו, הוא להעניק להם טיפול סיעודי, עזרה המותאמת במיוחד לצרכיהם. לא תמיד פשוט להעביר את המושכות לאדם אחר, בתחילה זר, ולהפקיד את הטיפול ביקרים לנו בידיו. אך מניסיוננו, זהו הדבר היעיל והחכם ביותר לעשות, משום שמטפל סיעודי מנוסה, הניחן גם ביחסי אנוש טובים ובאהבת אדם, יידע לטפל בקרובים אלינו באופן הטוב ביותר ולהעניק לו עזרה מן הסוג שלא כל קרוב משפחה מסוגל להעניק. כמו כן, הסתייעות באיש מקצוע עשויה להקל מאוד על המשפחה, משום שתוכל לחלק את זמנה בין המטופל ובין יתר בני המשפחה, העבודה וענייני היומיום. לעיתים קרובות, נוצרים יחסים חמים בין משפחת המטופל ובין המטפל, והמשפחה יודעת כי יקיריה נמצאים בידיים טובות, שניתן לסמוך עליהן.

יש לכם שאלות בתחום הטיפול הסיעודי? אתם מוזמנים לפנות אלינו, ונשמח להשיב לכם בפירוט. אם הנכם זקוקים למטפל או למטפלת סיעודיים עבורכם או עבור קרוביכם, אנו כאן עבורכם, 24 שעות ביממה.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *