ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » מתי להחליף מטפל סיעודי?

מתי להחליף מטפל סיעודי?

בחירת מסגרת לטיפול סיעודי היא לעולם איננה מלאכה קלה. ברוב המקרים מדובר בבני המשפחה שמתמודדים עם בחירת המטפל הסיעודי ולא תמיד יש להם ידע מוקדם לעשות זאת. במהלך תהליך הבחירה עולות לא מעט דילמות ושאלות שמלוות את המשפחה ולא פעם אין להן תשובה מובהקת.

מרבית התשובות מתבררות לאחר שנבחר מטפל סיעודי והוא מגיע לעבוד, אז מתגלות סוגיות ודילמות ולפעמים גם לא מעט חששות. לעיתים, לאחר תקופה מסוימת ניתן לראות שיש צורך להחליף את הטיפול ולבחור מטפל סיעודי אחר.

מטפל סיעודי

נורות אזהרה שמעידות על הצורך בהחלפת מטפל סיעודי

התנהגות אגרסיבית

כל מטפל או מטפל סיעודי שמתנהגים באגרסיביות כלפי קשיש צריכים לעזוב את עבודתם. כדי לזהות מצב כזה חשוב להיות בקשר יומיומי קבוע עם הקשיש ולבוא לביקורים תכופים, לפחות בתחילת הדרך כאשר עדיין לא מכירים את המטפל.

התנהגות אגרסיבית תבוא לידי ביטוי דרך שינויים בהתנהגות הקשיש, הוא יראה פחד, חשש, אולי ינסה לרמוז שמשהו קורה. חשוב לפקוח עיניים ולבדוק כל סיטואציה שנראית לכם בעייתית.

קשיים בביצוע משימות

טיפול בקשישים כולל שגרה עדינה, שיש בה מטלות ומשימות שאינן מתאימות לכל אחד. ממקלחת דרך החלפת חיתול ועד האכלה, אם מטפל סיעודי מתקשה בביצוע מטלות אלו חשוב להתריע על כך ולהחליף אותו במישהו שמסכים לעשות זאת ומנוסה בכך.

לעיתים קרובות הקושי נובע בעיקר מחוסר ניסיון, אבל כאשר מה שמניע אותנו הוא רווחת הקשיש – חייבים להתריע על כך לחברה המעסיקה.

חוסר תקשורת והבנה

בין הקשיש לבין מטפל סיעודי נרקמת בדרך כלל מערכת יחסים נעימה, אבל זה קורה לאט לאט ובהדרגה. נושאים כמו חוסר תקשורת, חוסר יכולת להבין קושי, חוסר באמפתיה וחוסר סבלנות מעסיקים לא מעט מהמשפחות שמתמודדות עם החלפת המטפל.

במידה ומזהים בעיות במערכת היחסים שאינן נפתרות אחרי תקופה, כדאי להתייעץ עם חברת הסיעוד ולבדוק האם ניתן להחליף את המטפל במישהו אחר. מטפל אחד יכול ליצור מערכת יחסים בעייתית ואילו אחר יוכל להפוך את החיים לצד הקשיש לחברות קרובה ולמערכת יחסים מכילה ונעימה.

שינויים התנהגותיים

נורת האזהרה החשובה ביותר היא שינוי התנהגותי אצל הקשיש. אם הוא מראה מצוקה, לא רוצה שהמטפל ייגע בו או מתקשה להיות בקרבתו, ייתכן ויש בעיה שמתרחשת כשאתם לא נמצאים, בין אם התנהגות אגרסיבית כלשהי או קצר בתקשורת.

חשוב לזהות את השינויים בהתנהגות הקשיש, לנסות לדובב אותו אם ניתן ולקבל ממנו אינפורמציה לגבי ההתנהלות בבית כשאתם לא נמצאים. בנוסף, חשוב לערב את חברת הסיעוד בכל חשש שנולד אצלכם. לא כדאי לחכות לרגע האחרון כדי להחליף מטפל סיעודי. אם אתם רואים שהקשיש חווה קושי, אל תהססו ופנו לחברה הסיעודית.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *