במרוצת החיים, בשלב מסוים כל אדם צפוי להגיע לשלב שבו הוא תולה את נעלי עבודתו, מפשיל את השרוולים, ויוצא לתקופת הפנסיה – תקופה שבה בני אדם רשאים להפסיק לעבודה מבחינה חוקית ומוסרית. בסופו של דבר, לאחר כל שנות העבודה, מגיע לבני אדם ליהנות מהעבודה הקשה שהם עשו לאורך כל השנים. חוק הסיעוד בישראל, הוא אחד החוקים המרכזיים והחשובים ביותר במדינה, חוק שנועד לסייע ולתמוך באנשים מבוגרים ובאנשים בגיל השלישי, שזהו התחום של יד לאחיות, אשר זקוקים לעזרה בתפקוד השגרתי והתקין שלהם. מדובר על מצב, אליו מגיעים לא מעט אנשים. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע נוסף על חוק הסיעוד, מידע שיסייע לכם להבין ולדעת את כל מה שצריך לדעת על חוק הסיעוד בישראל. קריאה נעימה!
כיצד החוק מגדיר את הסיוע לאנשים מבוגרים שזקוקים לעזרה בתפקוד היומי?
על פי חוק, מרב האחריות על טיפול סיעודי, ולמעשה מרב האחריות על מימון של הטיפול והסיעוד של אנשים מבוגרים מבחינה כלכלית, היא אחריות אשר מוטלת ברובה על הכתפיים של המשפחות של אותם האנשים המבוגרים. מבחינת חוק הסיעוד בישראל, הסיוע שהמדינה נותנת לסיעוד של אנשים מבוגרים, זה חוק הסיעוד של ביטוח לאומי בלבד. בדיוק בגלל זה, ננסה להבין בשורות הקרובות מה זה בדיוק חוק הסיעוד, וכיצד ביטוח לאומי עשוי לסייע בכל העניין של סיעוד של אנשים מבוגרים.
מה זה חוק הסיעוד בישראל?
חוק סיעוד בישראל, הוא חוק אשר נקבע לפני שנים רבות על ידי המוסד לביטוח לאומי, בשיתוף פעולה יחד עם משרד הרווחה של המדינה. על פי חוק זה, אנשים בגיל השלישי, אשר מחזיקים במצב רפואי מסוים, הם אנשים שזכאים על פי חוק לסיוע כללי מהביטוח הלאומי של המדינה. למעשה, מי שזכאי לקצבאות של המוסד לביטוח לאומי, הם אנשים שעומדים בתנאי סף של גיל מסוים, מצב רפואי מסוים, וכיוצא בזאת.
חוק הסיעוד בישראל – על פי החוק, אילו אנשים הם אנשים אשר זכאים לחוק הסיעוד?
מבחינת החוק, כך החוק מגדיר אילו אנשים זכאים לחוק הסיעוד:
- אנשים מבוגרים אשר זקוקים במידה גדולה מאוד לסיוע של אדם אחר בביצוע של פעולות פשוטות ויום יומיות.
- קשישים אשר גרים בדיור מוגן או בבית שלהם
- אנשים בגיל השלישי שהגיע לגיל הפרישה
- קשישים אשר אינם מגיעים למשכורת המינימאלית הקבועה על פי החוק.
כיצד ניתן לקבל את קצבאות הסיעוד מהמוסד לביטוח לאומי?
כדי להגיע למצב שאנחנו מקבלים את קצבאות הסיעוד שמגיעות לנו על פי חוק, יש מספר שלבים ותהליכים שצריך לעבור עד לאישור קצבאות הסיעוד. מבין השלב שצריך לעבור, ישנה עמידה בפני ועדה רפואית, ועדה של המוסד לביטוח לאומי, וכיוצא בזאת.