ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » כך מייצרים מערכת יחסים בריאה בין מטפל ומטופל סיעודי

כך מייצרים מערכת יחסים בריאה בין מטפל ומטופל סיעודי

כניסתו של מטפל סיעודי אל בית הקשיש, בין אם מדובר במסגרת של בית אבות או בעבודה קבועה בבית הקשיש עצמו, היא תהליך הדרגתי, עדין מאד ושברירי. זהו תהליך שהשורש שלו הוא בנייה של מערכת יחסים תקינה ובריאה, שתוכל להבטיח שהמטופל יקבל את היחס והטיפול הטובים והמסורים ביותר ושהמטפל יוכל לעשות את מה שמוטל עליו בצורה היעילה והמקצועית ביותר. כיצד מייצרים מערכת יחסים בריאה בין מטפל או מטפלת סיעודית ובין מטופל?  

מטפל ומטופל סיעודי

הסתייעו בגורמים מקצועיים

כאשר אנחנו זקוקים לעזרה סיעודית עבור קרוב משפחה או עבורנו, אנחנו עומדים בפני החלטה לא פשוטה.
איתור הגורם הנכון יכול לגזול מאתנו משאבים פיזיים ונפשיים רבים ולכן, פניה לחברה המציעה שירותי סיעוד היא הפתרון היעיל וגם הנכון ביותר. חברת סיעוד היא כתובת מקצועית שתגדיל את הסיכויים למצוא מטפלת מתאימה. חברות סיעוד מנהלות הליך של סינון ואבחון עובדים, מעניקות להם הכשרות וכלים שמסייעות לבסס את הפן המקצועי והאישי, מסייעת ביצירת חוקים, סדר יום נכון ושיח שיבטיח מערכת יחסים תקינה ובריאה. בין המטפל והמטופל.

בצעו תהליך סינון קפדני

אחד הדברים החשובים ביותר הוא בחירה נכונה של המטפל. גם אם מדובר באדם מקצועי בעל ניסיון בתחום הטיפול הסיעודי, ייתכן ויהיו לו תכונות או מאפיינים שלא יתאימו למטופל ולהפך, ייתכן שאופי המטופל, מצבו או הבית שבו הוא חי יתאימו פחות למטפל ויפריעו למערכת היחסים התקינה. מסיבה זו, חשוב להפעיל שיקול דעת, לנהל תהליך סינון מוקפד בבחירת המטפל ולהפגיש בין המטפל למטופל לפני שזה או זו מתחילים לעבוד. הקשר בין המטפל והמשפחה חשוב גם הוא ולכן, מומלץ שכמה מבני המשפחה ייפגשו עם המטפל לפני שבוחרים את האדם המתאים.

העניקו תמיכה משפחתית

תהליך ההסתגלות של המטופל לנוכחותו של המטפל וביסוס של מערכת יחסים בריאה ותקינה הם גם עניין משפחתי. כדאי להעניק למטפל תמיכה משפחתית ולהסביר למטופל מה המטפל אמור לעשות עבורו, מה הוא לא יעשה ואיך העבודה תתנהל. המטפל צריך להרגיש שמשפחת המטופל היא מקור לסיוע ותמיכה ואילו המטופל צריך להרגיש שיש מישהו שמשגיח שהכל נעשה כשורה. כדאי שבני המשפחה יתמכו לא רק במטופל שמתרגל לסיטואציה החדשה, אלא גם במטפל שלעיתים צריך להפגין סמכות שלא מתקבלת בתחילה בברכה.

גלו אורך רוח וסבלנות

ללא כל ספק, הדבר החשוב ביותר הוא סבלנות. מערכת יחסים תקינה בין מטפל למטופל היא תהליך שיכול לקחת יום או יומיים, שבוע, חודש או חודשיים עד שהמטופל מתרגל לנוכחות המטפל ונותן לו להפעיל שיקול דעת וסמכות טיפולית. אם מטפלת לעזרה סיעודית מתגוררת עם קשישה בבית לבד, מערכת היחסים יכולה להיות חמה ואוהבת מהרגע הראשון אך במקרים רבים מדובר בתהליך הסתגלות ארוך, לכן כדאי לשני הצדדים להיות סבלניים ככל הניתן, לא לכעוס ולא להתעצבן.

הקפידו על הקו הדק בין תלות לסמכות

מערכת יחסים בריאה בין מטפל סיעודי ובין המטופל מתבססת על ההבנה שיש דברים שבהם המטופל תלוי במטפל ואילו יש דברים בהם הסמכות משתנה, המטפל הוא זה שאומר מה צריך ולהפך – המטופל מביע את רצונו שלו. כדאי לבסס מההתחלה את מערכת יחסים שמבוססת על הקשבה ופתיחות, כשמטפל יביע בפני המטופל קשיים שצפים ואילו המטופל יקבל את הכוח לבטא את עצמו ולהגיד מה הוא חושב. תלות מוחלטת של המטופל במטפל עלולה ליצור גם היא אתגרים לא קטנים, ולכן כדאי לשמור על מקצועיות, לקבל תמיכה של המשפחה ולשים גבולות היכן שצריך.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *