ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » כיצד מתמודדים עם ירידה ביכולת הקוגניטיבית של ההורים?

כיצד מתמודדים עם ירידה ביכולת הקוגניטיבית של ההורים?

בילדותנו, רובנו ראינו בהורינו דמויות חזקות וסמכותיות, לעיתים אף מעין גיבורי-על המסוגלים לעשות הכל – לטפל בנו במסירות, להשיב על כל שאלה, להיחלץ לעזרתנו, לפתור כל בעיה. כאשר התבגרנו, נוכחנו לדעת כי גם להורינו, כמו לכל בני האדם, גם רגעי חולשה וקושי, אך עדיין נתפסו בעינינו כמקור של יציבות וביטחון. ברבות השנים, כאשר אנו צופים בהורינו מזדקנים, אנו מגלים כי הגיל עושה את שלו ומשפיע על האדם, ולא רק לטובה.

פתאום, אנו מגלים שהורינו מתקשים להיזכר בפרטים בסיסיים, קצב חשיבתם ופעולתם הופך איטי יותר והם מעט מבולבלים. מאנשים עצמאיים המושיטים לנו יד לעזרה בכל אשר נזדקק, הם הופכים לתלותיים יותר והם אלו הנזקקים לעזרה מאתנו. הם אינם כתמול שלשום, וכמובן שאין זה קל לראות כך את האנשים היקרים לנו מכל.

ריכזנו עבורכם מספר עצות להתמודדות נכונה ויעילה שלכם ושל הוריכם עם הירידה ביכולת הקוגניטיבית, העשויה להופיע עקב גיל, מחלה, טיפול רפואי או הליך כירורגי.

מתמודדים עם ירידה ביכולת הקוגניטיבית של ההורים

אל תקבלו זאת כגזרת גורל – יש מה לעשות

גם אם החלה ירידה ניכרת לעין ביכולת הקוגניטיבית, אין זה אומר שיש להשלים עם המצב. בהחלט יש מה לעשות על מנת לנסות ולשפר את המצב ולמנוע התדרדרות. אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות אימון קוגניטיבי, השם דגש על זיכרון, חשיבה ועיבוד נתונים ומעניק כלים שונים המסייעים בביצוע פעולות מחשבתיות שונות.

ישנן מסגרות שונות, קבוצתיות או אישיות, בהן יוכלו הוריכם לאמן את המוח, לתרגל את הכלים ולשפר את תפקודם ואת תחושתם. אתם תוכלו לסייע להם בכך שתחפשו יחד איתם את המסגרת המתאימה ביותר עבורם, תעודדו אותם להתמיד ולהגיע למפגשים ותתרגלו יחד איתם את הכלים שילמדו.

גלו אורך רוח והקלו עליהם ככל שניתן

תהליך של ירידה קוגניטיבית אינו פשוט עבור אף אחד מן המעורבים – לא עבור הוריכם וגם לא עבורכם. חשוב שתכירו בחשיבותה של סבלנות מצדכם ותעשו כל שביכולתכם על מנת לא לשדר קוצר רוח. הזכירו להוריכם בנוגע לפרטים ששכחו, למיקומם של חפצים חיוניים בבית ולפגישות או לאירועים שאליהם הם אמורים להגיע, השיבו לשאלותיהם גם אם יחזרו עליהן מספר פעמים, והתאימו עצמכם לקצב המשתנה של פעילותם.

חשוב שהוריכם ידעו כי אתם רוחשים להם אותם כבוד והערכה כתמיד, וכי לתהליכים שהם עוברים אין כל השפעה על תחושותיכם כלפיהם. היו זמינים עבורם בכל אשר יצטרכו – אם בליווי לביקורים אצל הרופא, אם טלפונית לשאלות שונות ואם בהגעה אליהם, על מנת לשמש להם כאוזן קשבת ולסייע להם בכל שיזדקקו לו.

במידת הצורך, היעזרו באיש מקצוע

הנטייה הטבעית שלנו היא לרצות להיות שם עבור הורינו ולספק להם את כל שהם זקוקים לו בכוחות עצמנו. אך לעיתים, על אף תרומתם העצומה, החום, האהבה, הסיוע והאוזן הקשבת שלכם אינם מספיקים, ועולה הצורך בסיוע של איש מקצוע מתחום הסיעוד, שישהה עם הוריכם ויהיה זמין עבורם בכל דבר שיצטרכו.

גם אם המטפל או מטפלת הם אלו שיהיו לצד הוריכם במהלך היום (ולעיתים גם הלילה), לכם שמור תפקיד חשוב במיוחד – בחירה נכונה של הגורם המטפל. בחרו באדם נעים וחם, הניחן בסבלנות, באכפתיות וביחסי אנוש מצוינים, שיש לו ניסיון עשיר בטיפול באנשים במצב דומה. הקשיבו לאינטואיציה שלכם וחפשו את הכימיה, את החיבור ואת השפה המשותפת ביניכם ובינו, על מנת להבטיח התאמה מלאה.

אנו ב'יד לאחיות' זמינים עבורכם 24 שעות ביממה לכל שאלה בנוגע להתמודדות עם ירידה ביכולת הקוגניטיבית של ההורים, וכן בסיוע במציאת המטפל או המטפלת המתאימים להם ביותר. התקשרו אלינו בכל שעה, ונעמוד לרשותכם. [banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *