ראשי » מרכז המידע של יד לאחיות » כיצד שומרים על שגרה חברתית במסגרת טיפול סיעודי

כיצד שומרים על שגרה חברתית במסגרת טיפול סיעודי

שגרה חברתית היא חלק בלתי נפרד מחיינו. אנחנו רוצים להכיר אנשים או לבלות זמן עם אנשים שאנחנו מכירים, אנחנו זקוקים לשיח ולדיון כדי להפעיל את גלגלי המוח ואנחנו רוצים להנות משיתוף, מכנות ומצחוק.

עבור קשישים סיעודיים רבים שגרה חברתית היא לא דבר מובן מאליו, הקושי להגיע ממקום למקום, לצאת מהבית או להשתתף בפעילויות חברתיות מחוץ לסביבה המוכרת הוא ברור. עזרה סיעודית כוללת בין היתר עידוד וסיוע ביצירת מסגרת חברתית, בין אם מדובר במפגשים בתוך הבית או ביציאה למפגשים מחוץ לבית.

קשרים חברתיים אצל קשישים

מדוע חשוב לשמור על שגרה חברתית דווקא במצב סיעודי?

קשישים סיעודיים מתקשים לעיתים קרובות בהליכה, בעמידה במשך זמן רב ובביצוע פעולות פשוטות. כתוצאה מכך הם מקבלים טיפול סיעודי בבית או בתוך בית האבות ולכן אינם חשופים באופן עצמאי למפגשים עם חברים וקרובים. במקרים רבים, דווקא כאשר אנחנו נמצאים במצב הבודד ביותר שלנו, החברים הטובים והמפגשים החברתיים מתמעטים.

כל אדם זקוק לחיבוק מהחברה, לאפשרות להשתתף בפעילות חברתית ולשיחה שמפעילה את גלגלי המוח. דווקא במצב סיעודי כאשר הגוף לעיתים בוגד בנו, חשוב לעזור לקשיש להגיע למקומות ולמפגשים בהם הוא יכול לראות אנשים נוספים לצד המטפל הקבוע.

המועצות המקומיות והעיריות מספקות פתרונות במסגרת עבודת מחלקת הרווחה ומאפשרות לקשישים שמתקשים בתנועה להגיע לפעילויות מיוחדות ולפגוש אנשים בגילם. את האפשרות הזו חשוב לנצל כדי לאפשר לקשיש לשמור על רמת ביטוי גבוהה, על תחושה של שייכות, על עניין בחיים ועל חיבוק מהסביבה, בלי הרגשת בדידות.

שגרה חברתית במסגרת טיפול סיעודי

אפשרויות לשמירה על שגרה חברתית דווקא בגיל השלישי

כמעט בכל יישוב ובכל מתחם דיור מוגן, בית אבות או מוסד סיעודי לקשישים יש פעילויות שמוצעות לקשישים בכל הגילאים.

  • בילוי במועדוניות לקשיש – עיריות ומועצות מקומיות מפעילות מרכזי יום לקשישים שכוללות פעילויות שונות ובעיקר מאפשרות לקשישים לצאת מהבית ולבלות עם בני גילם. ברוב המקרים אפשר לקבל סיוע בהסעה עבור הקשיש.
  • פעילויות יזומות של ארגונים ועמותות – במקומות רבים פועלות עמותות שעוסקות בקידום קשישים ומציעות פעילויות רבות לקשישים, בין היתר גם לקשישים סיעודיים.
  • מוסדות עזרה סיעודית מספקים סדר יום קבוע בו הקשישים יכולים להנות מאינטראקציה עם קשישים נוספים.
  • מפגשים משפחתיים – במקרים בהם הקשיש אינו יכול לצאת מהבית כדאי לערוך תורנות בין בני המשפחה ולעודד מפגשים בבית הקשיש עם בני משפחה, נכדים ומכרים.

הקשר עם המטפל חשוב להפגת הבדידות

לצד מפגשים חברתיים שמוסיפים ערך חשוב לחייו של כל קשיש, חשוב להבין שגם הקשר עם המטפל הסיעודי שחי באותו הבית או מגיע מדי יום לטפל בקשיש הוא חשוב מאד גם מבחינה חברתית. הקשיש מוצא מישהו לדבר איתו, להתייחס אליו, לבלות איתו זמן ולהפנות אליו קשיים ובעיות בעת הצורך. זוהי יותר מהכל התחושה שיש למי לפנות כאשר יש צורך בכך.

שילוב בין בחירת מטפל סיעודי מתאים שיוצר בינו ובין הקשיש מערכת יחסים קשובה וחיובית, לצד יוזמות חברתיות מחוץ לבית תורם מאד לרווחת הקשיש, גם כאשר מדובר בקשיש סיעודי.

[banner ]זמינים עבורכם 24 שעות ביממה – 077-7296023[/banner]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *